nieuws

Bank en verzekeraar in armoedebestrijding

Financiële planning

ABN Amro en Delta Llloyd hebben zich aangesloten bij een initiatief dat de armoede in Amsterdam moet bestrijden. Op de online community BASTA (Bedrijven in Amsterdam Samen Tegen Armoede) kunnen medewerkers van de aangesloten bedrijven zich als vrijwilliger inschrijven voor projecten die te maken hebben met armoedebestrijding.

Bank en verzekeraar in armoedebestrijding

In Amsterdam leeft 16% van de inwoners in armoede. Het aantal minima steeg in 2010 naar ruim 137.000 Amsterdammers. De BASTA-bedrijven leveren ieder vrijwillig hun eigen expertise om hier iets aan te doen. "Voor ons is dat bijvoorbeeld financiële administratie", stelt Delta Llloyd CEO Niek Hoek. "Door de krachten te bundelen kunnen we echt een verschil maken."
Behalve de bank en de verzekeraar nemen ook IBM, woningcorporatie Ymere en Tempo-Team deel aan het initiatief.

Reageer op dit artikel