nieuws

Weinig verschuivingen in top hypotheekmarkt

Financiële planning

De top 10 van grootste geldverstrekkers is vorig jaar vrijwel onveranderd gebleven, blijkt uit cijfers van het Kadaster en IG&H. BNP Paribas, de nummer 5 van 2010, is verdwenen omdat de Franse bank zich van de markt heeft teruggetrokken en Obvion is door een groei van 2% in marktaandeel gestegen van de 7e naar de 5e plaats.

Weinig verschuivingen in top hypotheekmarkt

Volgens IG&H is er vorig jaar wel veel dynamiek geweest in de marktaandelen. "Per saldo is er echter over heel 2011 niet zoveel veranderd. De ontwikkelingen van marktaandelen lijken vooral gestuurd te worden vanuit toegang tot funding en focus op creditratings."
Behalve Obvion heeft ook Argenta het marktaandeel met 2% vergroot. Koploper Rabobank en nummer 3 ABN Amro winnen marktaandeel, terwijl nummer 2 ING terrein verliest. Bij ABN Amro en Florius zit de groei vooral in het vierde kwartaal. Nummer 4 Aegon is in het eerste halfjaar gegroeid, maar heeft in de tweede helft van 2011 aanzienlijk minder productie geboekt.

Reageer op dit artikel