nieuws

Reaal stopt met Victorie-hypotheek

Financiële planning

Reaal stopt per 1 januari met het verkopen van nieuwe Victorie-hypotheken. Dit besluit heeft alles te maken met geldverstrekker BNP Paribas, die heeft besloten zich terug te trekken uit de Nederlandse hypotheekmarkt. De Victorie-hypotheken werden sinds februari 2008 in Nederland aangeboden. Juni vorig jaar besloot Reaal om de op- en afslagen op de rente voor Victorie-hypotheken af te schaffen, om klanten meer eenduidigheid te bieden.

Reaal stopt met Victorie-hypotheek

Consumenten die al een Victorie-hypotheek hebben, merken niets van de veranderingen die in 2012 ingaan, omdat bestaande Victorie-hypotheken gewoon blijven bestaan, aldus Reaal. Het blijft dus ook mogelijk om de hypotheek om te zetten, te verhogen of mee te nemen naar een nieuwe woning. Daarbij kan worden gekozen uit vijf aflossingsvormen: aflossingsvrij, annuïteiten, lineair, sparen en op basis van een beleggingsverzekering.
Reaal blijft naar eigen zeggen actief op de hypothekenmarkt met de Verantwoord Wonen Hypotheek en Holland Woningfinanciering.

Reageer op dit artikel