nieuws

Overname verdeelt franchiseketen Huis & Hypotheek

Financiële planning

Optima gaat de franchiseketen Huis & Hypotheek verkopen. Dat gebeurt niet aan de verenigde franchisekantoren, die daartoe de krachten hadden gebundeld. Optima heeft daarentegen een akkoord bereikt met één van de franchisenemers, de 46-jarige René van den Berg van Huis & Hypotheek Tilburg. Die overeenkomst leidt tot gemengde gevoelens onder de overige 34 franchisenemers.

Overname verdeelt franchiseketen Huis & Hypotheek

Blijheid is er over de voortzetting van de keten onder een andere eigenaar dan Optima, die in de ogen van de franchisenemers de laatste jaren niets aan de formule heeft toegevoegd. Dat de nieuwe eigenaar bekend is met de formule stemt eveneens optimistisch, "maar de totstandkoming van de deal maakt dat menigeen er dubbel instaat", aldus Dave Smits van Huis & Hypotheek Veenendaal en bestuurslid van de Vereniging van Franchisenemers Huis & Hypotheek.
De franchisenemers hadden een gezamenlijk bod en een pakket aan eisen neergelegd bij Optima. Enkele dagen voor de door hen gestelde deadline heeft Optima met de individuele franchisenemer Van den Berg een overeenkomst gesloten. "Dat is tegen de vergadering in, niet conform het collectief", stelt Smits.
"Maar we hebben geen keus. Wij krijgen geen kans om een tegenbod te doen."
Van den Berg zelf zegt nog in gesprek te zijn met Optima. "Onze geheimhoudingsverklaring staat meer mededelingen niet toe."

Reageer op dit artikel