nieuws

Geen SNS-hypotheken meer via intermediair

Financiële planning

SNS Reaal stopt de verkoop van hypotheken onder het label SNS Bank via het intermediair. Vanaf 15 december wordt in dat kanaal alleen nog het label BLG gehanteerd. Bovendien worden vanaf 1 januari geen hypotheken meer gesloten via serviceproviders of hypotheekketens.

Geen SNS-hypotheken meer via intermediair

SNS-hypotheken kunnen alleen nog worden gesloten via de SNS Bank-vestigingen. Die bieden al enige tijd hypotheekproducten van meerdere aanbieders aan; ongeveer de helft van de productie is afkomstig van derde partijen. Het merk BLG wordt met ingang van komend jaar ingezet als "woonlabel voor zelfstandige onafhankelijke adviseurs, die niet bij een keten aangesloten zijn". Daartoe worden spaar- en verzekeringsproducten aan het assortiment toegevoegd. "Tegelijkertijd zal BLG haar hypotheekassortiment eenvoudiger maken; passend bij de hypotheekmarkt van de toekomst."
Net als ABN Amro wil SNS zich met de labels BLG, RegioBank en SNS Bank meer gaan richten op bestaande klanten. "Voor nieuwe hypotheken kiezen we ervoor om dichter bij de klant te zitten." Om die reden wordt de samenwerking met serviceproviders en ketens voorlopig gestopt.
SNS Bank sloot in 2010 voor € 2,4 (2,2) mld aan hypotheken; bij BLG viel de productie terug tot € 0,5 (1,1) mld, volgens SNS Reaal vooral door een aanscherping van de acceptatie. Bij het bankbedrijf van SNS Reaal wordt 83% van de hypotheken gesloten via het intermediair.

Reageer op dit artikel