nieuws

‘Hypotheekadviseur hoeft niet te adviseren over inkomensverzekeringen

Financiële planning

De Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) en de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) vinden dat hypotheekadviseurs in de toekomst niet hoeven te beschikken over de kennis en vaardigheid om te adviseren over het werkgeversrisico bij inkomensverzekeringen. Zij zien die wijziging graag aangebracht in het CDFD-voorstel voor een nieuwe deskundigheidsstructuur.

‘Hypotheekadviseur hoeft niet te adviseren over inkomensverzekeringen

Het adviesgebied inkomensverzekeringen hoort namelijk niet bij de adviseur die particulieren adviseert over hypothecaire kredieten, zo vinden beide koepels. Het zou daarom ook geen onderdeel moeten zijn van de bekwaamheidseisen voor hypotheekadviseurs.
Daarnaast pleiten NVHP en SEH ervoor dat er een voldoende ruime overgangsperiode komt voor de huidige hypotheekadviseurs om hun diploma te halen. De minister van Financiën heeft namelijk aangekondigd dat bij alle adviseurs de deskundigheid moet blijken uit een behaald diploma, terwijl die aantoonbare deskundigheid in het verleden alleen gold voor feitelijk leidinggevenden.
De nieuwe deskundigheidseisen die het CDFD voorstelt voor hypotheekadviseurs houden een verbreding en een verzwaring van het kennisniveau in, aldus de twee beroepsorganisaties.

Reageer op dit artikel