nieuws

Friesland Bank gaat exclusief bemiddelen voor Delta Lloyd

Financiële planning

Delta Lloyd Groep neemt een belang van 51% in Friesland Bank Assurantiën (FBA). De assurantietak van Friesland Bank tekent bovendien een exclusieve distributieovereenkomst voor de verkoop van Delta Lloyd-verzekeringen onder het label Friesland Bank Assurantiën. Die overeenkomst kent een looptijd van dertig jaar.

Friesland Bank gaat exclusief bemiddelen voor Delta Lloyd

Friesland Bank Assurantiën was in 2010 goed voor een brutopremiestroom van ruim € 60 mln en genereerde daarmee een provisieomzet van € 15 mln. Met 123 medewerkers neemt FBA de 24e plaats in op de ranglijst van de 150 grootste intermediairbedrijven, die volgende maand verschijnt in het AM Jaarboek 2011. Het volmachtbedrijf van FBA, goed voor een kleine € 30 mln premie, heeft volmachten van Aegon, ASR, Avéro, Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden, Reaal, Zevenwouden, Leeuwarder Onderlinge, Bovemij, Chartis en Arag. "Die winstgevende portefeuille gaat, waar mogelijk, 100% naar Delta Lloyd", stelt bestuurder Gert van Wakeren namens de Friezen.
"Deze samenwerking past naadloos in onze multibrand-, multichannel-strategie", zegt Paul Medendorp, lid van de raad van bestuur van Delta Lloyd Groep. "Wij hebben al bewezen een dergelijke joint venture tot een succes te kunnen maken", zo verwijst hij naar een vergelijkbare overeenkomst met ABN Amro. Friesland Bank hoopt "samen met Delta Lloyd, in deze snel veranderende markt, de dienstverlening te kunnen verstevigen". Van Wakeren wijst onder meer op verkoop van polissen via internet.
Enkele jaren geleden staakte Friesland Bank nog gesprekken met Univé over exclusieve samenwerking op verzekeringsgebied.

Reageer op dit artikel