nieuws

‘Regionaal leads leveren niet meer rendabel’

Financiële planning

Leadgenerator Glengarry, sinds 2003 actief in het leveren van contactgegevens van potentiële klanten aan tussenpersonen, werkt sinds kort alleen nog op landelijk niveau. “Regionaal leads leveren werkt niet meer.” Het bedrijf gaat alleen nog landelijke klanten bedienen op basis van een vast tarief.

‘Regionaal leads leveren niet meer rendabel’

Naast leads voor hypotheek- en leningleads levert Glengarry ook potentiële sluiters van uitvaartverzekeringen, pensioenen en spaarproducten. "De veranderingen in de markt hebben geleid tot een probleem: het afnemersnetwerk is niet meer landelijk te krijgen. Dat houdt in dat een deel van de marketingkosten die je als leadgenerator maakt, niets opleveren. Het gevolg is dat campagnes moeten worden stilgelegd en daarmee krijgen tussenpersonen die een regionale bestelling hebben lopen geen leads. Paradoxaal genoeg blijken grote aantallen leads makkelijker te genereren dan kleine", zegt directeur Arjen Jongeling.
Glengarry is overgestapt op het concept van een 'flat fee'. "De landelijke afnemer huurt ons complete apparaat in voor een maandelijks vast bedrag. Daarvoor maken wij een respons-site op naam van de opdrachtgever. Onderdeel van het systeem is een nieuwsbrief met een omvangrijk ledenbestand en die leveren enkele honderden leads per maand op."
Jongeling stelt verder scherpe inkoopdeals te onderhandelen voor de overige leads. "Alleen al de Google-campagne van bijna 800.000 zoektermen en zes jaar klikhistorie levert leads op tegen scherpere prijzen dan een bank of franchiseorganisatie zelf voor elkaar krijgt." Voordeel van het nieuwe model is dat de opdrachtgever niet aan volumes vastzit, zo stelt Glengarry.

Reageer op dit artikel