nieuws

Premieomzet krimpt bij SNS Reaal

Financiële planning

De verzekeringsactiviteiten van SNS Reaal hebben in het derde kwartaal van dit jaar minder omzet opgeleverd dan in dezelfde periode vorig jaar. Het bankbedrijf zag het marktaandeel hypotheken licht dalen tot 6,5%, maar vergrootte het bedrag aan ingelegde bankspaartegoeden in het derde kwartaal met € 132 mln tot € 554 mln.

Premieomzet krimpt bij SNS Reaal

Bij Reaal is de omzet uit periodieke premies gedaald, vooral door de sterk gekrompen markt voor beleggingspolissen. "Onze positie op de overlijdensrisicomarkt bleef echter sterk", aldus Reaal. Het marktaandeel in nieuwe periodieke levenpremies over de eerste negen maanden is stabiel gebleven op 12%. De koopsomproductie is gedaald "als gevolg van een strikte prijsdiscipline".
Door een lagere koopsomproductie is de omzet van pensioenbedrijf Zwitserleven "duidelijk lager" uitgekomen. De periodieke premies zijn echter gestegen; dat schrijft Reaal toe aan het in mei geïntroduceerde Exclusief Pensioen.
De omzet van het schadebedrijf van Reaal is licht gedaald, net als de nettowinst. SNS Reaal boekte als geheel in het derde kwartaal een winst van € 63 mln, vooral dankzij betere beleggingsresultaten. Se zwaar verliesgevende internationale leningportefeuille van het onderdeel Property Finance wordt verder afgebouwd en ondergebracht in een apart bedrijfsonderdeel.

Reageer op dit artikel