nieuws

Fidin/OVFD kunnen uitspraak over heffingen nog niet inschatten

Financiële planning

Dinsdag diende het hoger beroep van het bezwaar tegen de heffingen voor het doorlopend toezicht van de AFM in 2008. Fidin en de OVFD melden dat zij de argumenten namens de 1.600 intermediairs die zij vertegenwoordigen goed hebben kunnen presenteren bij het College van Beroep. Toch vinden zij het lastig in te schatten hoe de uitspraak van het college zal zijn.

Fidin/OVFD kunnen uitspraak over heffingen nog niet inschatten

De beroepsprocedure gaat over de heffing van 2008. Voor de heffingen over het jaar 2009 en 2010 lopen vergelijkbare collectieve bezwaarprocedures, tot behoud van rechten. "De AFM heeft nog geen besluit op ons collectieve bezwaar over 2009 en 2010 genomen", aldus Adfiz. "Wij hebben de AFM verzocht om deze beslissing aan te houden totdat in de procedure 2008 onherroepelijk is besloten. Onze bezwaren tegen de heffingen 2009 zijn immers voor een groot gedeelte gelijkluidend aan de bezwaren tegen de heffingen 2008. Op deze wijze wordt een onnodige tweede procedure voorkomen", aldus de intermediairorganisatie.
De uitspraak van het College wordt eind januari 2011 verwacht.

Reageer op dit artikel