blog

Met verzwijgingen en halve waarheden schiet het niet op…

Financiële planning

….met de verbetering van het imago van de verzekeraars. Onlangs zat ik aan tafel met een aantal goed bekend staande hypotheekadviseurs om te spreken over onze Inkomensgewenning (geen zorgen: daarover zal ik niet hebben). Toen overkwam mij iets bijzonders: ik werd nog net geen leugenaar genoemd, maar er werd oprecht getwijfeld aan mijn geloofwaardigheid. Waar ging het over? We hadden over de voorwaarden van woonlastenbeschermers en daar ging ik volgens hen toch echt in de fout!

Want ik beweerde dat bij de meeste woonlastenbeschermers de werkloosheidsuitkering stopt op het moment dat het UWV de WW-uitkering stop zet. Nou, dat was toch echt niet zo en ter plekke werd ter verificatie en voor mijn opvoeding gebeld met de marktleider. Een minuut later was het even stil in de kamer: ik bleek gelijk te hebben! De betreffende adviseurs hadden al jaren niet het volledige verhaal verteld en hun klanten dus schijnzekerheden verkocht. Ik sluit niet uit dat ze nadat ik was vertrokken hun aansprakelijkheidspolis nog eens hebben nagekeken.

Toen ik thuis kwam ging het toch knagen: hoe kon dit gebeuren? En ging dus maar eens kijken op de site die voor de promotie van het betreffende product is opgezet.  Toen werd het me een stuk duidelijker: zo staat bijvoorbeeld bij de samenvatting van de voordelen de lange uitkeringsduur bij werkloosheid. Dat is toch echt iets anders dan uitkeren zolang je WW beurt, zeker voor jongeren met een beperkt arbeidsverleden. Maar het moest toch ergens staan? Ja hoor, na 3 keer doorklikken staat helemaal onderaan bij de uitsluitingen:  “als u bij een werkloosheidssituatie niet langer een WW-uitkering van het UWV krijgt”. Dat zijn voor mij maximaal halve waarheden. Want de klant is tegen die tijd allang afgehaakt en adviseurs kennelijk ook.

Van verzwijgingen zijn er ook zat voorbeelden te geven, maar dat bewaar ik voor deel 2 van deze blog. Wordt dus helaas vervolgd …..

Reageer op dit artikel