nieuws

Stormschade speelt Nh1816 parten

Cijfers

Stormschade speelt Nh1816 parten

Het technisch resultaat van de intermediaire schadeverzekeraar Nh1816 is  in het eerste kwartaal van 2015 onder invloed van stormschade lager uitgekomen dan een jaar eerder: € 3 (€4,5) mln.

Het totale resultaat van het eerste kwartaal steeg echter met 330% naar € 29,7 (€ 6,8) mln.  Dit is vooral te danken aan de sterke beleggingsresultaten. De nieuwe verkoop bleef goed op peil, waardoor de geboekte premie met bijna 10% steeg naar € 54,9 (€ 50,1) mln. De directie spreekt de verwachting uit de sterke groei te kunnen continueren. Zij baseert zich daarbij op de klanttevredenheidsscores.

Heel tevreden
Commercieel directeur Cas Verhage is heel tevreden over de cijfers. “We zijn supertrots op onze cijfers. We doen het al jaren goed. Als je dan weet dat particulieren toch minder verzekeren en kleinere auto rijden, doen we het branche breed gezien echt goed.” Hij plaatst wel een kanttekening. “Brand is nog wel positief (€ 0,6 mln), maar  teruglopend. De WA-tekening is negatief uitgekomen. Dat was in 2014 € 1,4 mln en is nu € -1,2 mln. Casco is min of meer hetzelfde gebleven met € 1,4 (€ 1,3) mln.” De schadeverzekeraar uit Oudkarspel heeft 600 tussenpersonen in de boeken. “Door de wat onrustige volmachtmarkt veroorzaakt door Aegon, voeren wij nu wel gesprekken met ondernemers om te kijken hoe ze provinciaal bij ons verder kunnen. Wij hebben net een portefeuille vanuit Aegon overgeschreven.”

Reageer op dit artikel