nieuws

Bijna helft levensverzekeraars verlieslatend

Cijfers

In 2011 hebben de levensverzekeraars voor het tweede jaar op rij meer moeten uitkeren dan zij aan premie hebben ontvangen. Mede daardoor is het aantal levensverzekeraars dat het jaar met verlies afsloot, sterk gestegen. In 2010 ging het om tien maatschappijen, maar in 2011 is dat aantal bijna verdubbeld tot 19 van de in totaal 44 in Nederland werkzame levensverzekeraars.

Bijna helft levensverzekeraars verlieslatend

De cijfers zijn bij SRLEV, de paraplu waaronder Zwitserleven en Reaal Leven werken, het slechtst: het nettoverlies bedraagt € 857 mln. Behalve een bijzondere waardevermindering op de goodwill bij Zwitserleven van netto € 107 mln drukt ook het bedrag aan uitkeringen op het resultaat: er is € 172 meer uitgekeerd dan ontvangen. Ook NN hoort (opnieuw) bij de grootste verlieslatende maatschappijen met een nettoresultaat van € -715 (714) mln.
Aegon is de meest winstgevende levensverzekeraar met een positief resultaat van € 372 mln. Ook Delta Lloyd (€ 211 mln), ASR (€ 177 mln) en Achmea (€ 121 mln) hebben 2011 ruim in de plus afgesloten.
De cijfers zijn afkomstig uit het AM Jaarboek, dat in december verschijnt.
 
 

Reageer op dit artikel