nieuws

Cinjee weer op overnamepad

Cijfers

Cinjee Advies heeft een schikking getroffen met verzekeraar ASR, waarmee de donkere wolken boven Sliedrecht verdwenen lijken. Sterker, Cinjee claimt miljoenenwinsten en koopt intussen weer polissen op. In de eerste drie weken van januari zijn vijf portefeuilles gekocht, zegt directielid Eelco Kooistra.

Cinjee weer op overnamepad

Alleen de namen van Multi Advies (Vianen) en assurantiekantoor W. Noteboom (Grave) kunnen in dit stadium al bekend worden gemaakt. De omvang per portefeuille ligt tussen de € 50.000 en € 150.000 aan doorlopende provisie. De overnamesom die Cinjee biedt, ligt op een factor 4 tot 4,5 hiervan. Dan moet de verkoper wel genoegen nemen met uitbetaling over een periode van tien jaar, op basis van winstrechten. Wil hij een eerste aanbetaling, dan daalt de factor.
Cinjee claimt voor dergelijke betalingen weer voldoende liquiditeit te hebben, nadat eind 2010 nog portefeuilledelen verkocht moesten worden om aan de lopende verplichtingen (salaris en aflossingen) te voldoen. Volgens Mees Cinjee junior, sinds kort algemeen directeur, heeft het Sliedrechtse familiebedrijf in 2010 echter een boekhoudkundige winst van ruim € 7 mln gerealiseerd. Voor 2011 luidt de prognose van Cinjees accountant zelfs € 13 mln tot € 14 mln winst, op een omzet van € 25 mln. Afgelopen jaar was die omzet nog € 15 mln.
Meer over de actuele stand van zaken bij Cinjee in het komende nummer van AM.

Reageer op dit artikel