nieuws

Schade brand Vodafone geraamd op € 30 mln

Cijfers

De brandschade bij Vodafone in de Rotterdamse Caïrostraat op 4 april wordt geraamd op € 30 mln. Dat blijkt uit het overzicht van grote branden over het tweede kwartaal van 2012, dat door het Nivre is gepubliceerd. De brandschade bij Vodafone is daarmee de omvangrijkste van het tweede kwartaal, gevolgd door de brand bij Sell Kunststoffen in Nijkerk op 3 mei (€ 12 mln) en de brand in een bedrijfsverzamelgebouw in Biddinghuizen op 9 april (€ 4,5 mln).

Schade brand Vodafone geraamd op € 30 mln

In het tweede kwartaal van 2012 deden zich in ons land 33 grote branden voor, met een geraamde schade van € 1 mln of meer. Zij zorgden voor een totale geraamde schadelast van € 109 mln. In het tweede kwartaal van 2011 was dit € 76 mln. Als echter wordt gekeken naar het beeld over de laatste tien jaar, vertoont het tweede kwartaal 2012 volgens het Nivre een 'gemiddelde schadelast'. 
Vanaf 1 januari 2012 registreert het Nivre ieder kwartaal het aantal grote branden in Nederland, waar dit voorheen door het Verbond van Verzekeraars werd gedaan. Het Verbond heeft het Nivre tevens gevraagd om behalve de aantallen miljoenenbranden voortaan ook de oorzaken daarvan in kaart te brengen voor verzekeraars en andere opdrachtgevers.

Reageer op dit artikel