nieuws

Vaak maar € 300 terug voor op vakantie gestolen smartphone

Cijfers

De meeste reisverzekeraars (92%) betalen de schade voor een op vakantie gestolen of verloren smartphone niet volledig uit, blijkt uit gegevens van Independer. Veel reisverzekeraars (69%) maximeren de uitkering voor een smartphone op € 300.

Vaak maar € 300 terug voor op vakantie gestolen smartphone

Vakantiegangers die direct bij een reisorganisatie een reisverzekering sluiten, krijgen doorgaans een polis van Mondial, Unigarant of de Europeesche. Mondial en de Europeesche hanteren een maximale vergoeding voor foto-, muziek- en computerapparatuur tezamen. Bij Mondial bedraagt het maximum € 500 (voordeligste reisverzekering) en bij de Europeesche € 1.500. Unigarant vergoedt maximaal € 300. Reisverzekeringen die niet via een reisbureau worden afgesloten kennen meestal verschillende maximale vergoedingen. Bovendien is de premie vaak veel lager, aldus Independer.
Overigens was de mobiele telefoon volgens de Europeesche vorig jaar het meest geclaimde artikel op de reisverzekering. De tabletcomputer stond toen nog niet in de top 10. Wel neemt ruim de helft van de eigenaren de tablet mee op vakantie.
Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) constateerde vorig jaar een daling in de doorlopende reisportefeuille bij verzekeraars en deze trend zette door in het eerste kwartaal van 2012.Toen werden 4% minder doorlopende reispolissen gesloten dan in dezelfde periode vorig jaar. Hier staat een stijging van het aantal gesloten kortlopende reispolissen tegenover.

Reageer op dit artikel