nieuws

Bovemij wil meer polissen wegzetten via Bovag-netwerk

Cijfers

Bovemij Verzekeringsgroep heeft in 2011 een premieomzet geboekt van € 266 mln: dat is € 5 mln meer dan in het jaar ervoor. De verkoop van auto- en fietsverzekeringen via Bovag-bedrijven, werknemersverzekeringen en volmachten droegen het meeste bij aan deze groei. Bovemij wil dit aandeel in 2012 verder opschroeven.

Bovemij wil meer polissen wegzetten via Bovag-netwerk

De omzet in het directe zakelijke kanaal, onder andere garageverzekeringen en wagenparken, stabiliseerde in 2011. "Door op intensieve wijze samen te werken met Bovag en haar leden slagen we erin een steeds groter deel van de geldstromen, die samenhangen met financiële dienstverlening, bij Bovag-leden terecht te laten komen", aldus de directie in een toelichting op de cijfers. Dit jaar is Bovemij vooral gefocust op de verkoop van consumentenverzekeringen via het Bovag-netwerk, de inrichting van het Bovag-vitaliteitsloket en groei van de portefeuille werknemersverzekeringen. Ook is er een onderzoek gestart naar de oprichting van een eigen financieringsmaatschappij.

Het technisch resultaat van Bovemij steeg in 2011 tot € 12,2 (9,3) mln. De bruto schadelast nam af door een lagere frequentie van grote brand- en letselschaden. Daar tegenover stond een klein aantal zeer forse hagelschaden. De solvabiliteitspositie werd verder versterkt tot 2,7 keer de vereiste solvabiliteit.

Reageer op dit artikel