nieuws

Winst Legal bijna vervlogen

Cijfers

Legal & General heeft vorig jaar de nettowinst sterk zien teruglopen tot € 1 (25) mln. Die daling is volgens het bedrijf vooral te wijten aan rente- en koersontwikkelingen. “Geschoond voor renteschommelingen bedraagt het operationele resultaat € 27 mln.” De premieomzet daalde met 17% tot € 201 (253) mln.

Winst Legal bijna vervlogen

Die omzetdaling wordt grotendeels veroorzaakt door een productieafname van 24% tot € 115 (152) mln. Die teruggang is groter dan in de totale individuele levenmarkt, die vorig jaar met 15% is gekrompen. Vooral in koopsommen is de afname bij Legal sterk: die leverden nog € 109 (145) mln op (-25%).
Positief is de Hilversumse levensverzekeraar over de vernieuwde Lifestyle-risicopolis: die was in december vorig jaar goed voor een marktaandeel van 8,2%. Het vorig jaar geïntroduceerde eigen bankspaarproduct is inmiddels goed voor € 11 mln beheerd vermogen.
De solvabiliteitsmarge is gedaald tot 215% (313%), "ondanks een aanvullende dividenduitkering van € 50 mln en de lage rentestand zeer gezond". De komende Solvency II-verslagregels zullen de solvabiliteitspositie versterken, verwacht Legal & General.
Directeur Arno Dolders vreest verder dat advies steeds moeilijker bereikbaar wordt als de kosten direct moeten worden betaald. Zijn voorstel voor de oprichting van een neutraal financieringsinstituut voor intermediairs is niet van de grond gekomen. "Onbegrijpelijk hoe de politiek vanuit een dogma-denken voorbij gaat aan de belangen van de consument en het intermediair."

Reageer op dit artikel