nieuws

Minder overstappers via Independer.nl

Cijfers

In het afgelopen zorgseizoen zijn 88.000 zorgverzekerden overgestapt naar een andere zorgverzekeraar via Independer.nl. Dat zijn er 5.000 minder dan het jaar ervoor, toen 93.000 mensen via de vergelijkingssite een nieuwe zorgverzekering sloten.

Minder overstappers via Independer.nl

Independer.nl spreekt van een druk zorgseizoen. De zorgmodule werd meer dan 2,5 mln keer bezocht en bijna 20.000 klanten kregen telefonisch advies. Het percentage klanten dat een aanvulling nam steeg van 86% tot 90%. Het percentage dat een tandartsverzekering sloot, daalde licht van 65% naar 64%. "Vorig seizoen werd de productie gedomineerd door Ohra en Delta Lloyd. Dit jaar was er een mooie spreiding. Nieuwkomer Ditzo werd met ruim 20% veruit het meest gekozen", zegt Ruud Martens, algemeen directeur van Independer.
Ohra was vorig seizoen nog goed voor 37% van de Independer-productie en moest nu genoegen nemen met 10%. Avéro Achmea en FBTO scoorden beide rond de 10%.

Reageer op dit artikel