nieuws

CZdirect groeit met 25.000 zorgverzekerden

Cijfers

CZdirect, het internetlabel van zorgverzekeraar CZ, is dit zorgseizoen gegroeid met 25.000 verzekerden en telt in totaal nu 92.000 klanten. De andere labels, CZ, Delta Lloyd en Ohra, verloren er ruim 75.000. De totale CZ-portefeuille, inclusief de circa 750.000 verzekerden van Delta Lloyd en Ohra, bedraagt per 1 januari van dit jaar 3.350.000 verzekerden.

CZdirect groeit met 25.000 zorgverzekerden

CZ schrijft het verlies van verzekerden toe aan het feit dat de klant "kritisch naar de hoogte van de premies heeft gekeken en voor prijsvechters heeft gekozen. CZ waarborgt de continuïteit voor haar verzekerden en heeft zich daarom niet gemengd in de prijzenslag", aldus de Tilburgse verzekeraar.
CZ zag het aandeel van de klanten met een aanvullende en tandartsverzekering dalen (respectievelijk 0,2% en 1,0%). "Dat is een bevestiging van de trend dat steeds meer mensen geen aanvullende en tandartsverzekering sluiten."
CZ is als afzonderlijk label nog altijd de grootste zorgverzekeraar met een brutopremie van € 5,9 mld  in 2010. Qua marktaandeel is het met 19,1% de derde zorgverzekeraar na Achmea en Univé-VGZ.

Reageer op dit artikel