nieuws

Intermediair verwacht meeste groei bij Stad Holland

Cijfers

Financieel adviseurs verwachten dat Stad Holland dit jaar de meeste nieuwe zorgverzekerden binnenhaalt via het intermediair. De helft van hen denkt dat het aandeel van Stad Holland in hun zorgportefeuille zal toenemen. Ook voor Delta Lloyd (48%) en Menzis (46%) voorziet het intermediair groei.

Intermediair verwacht meeste groei bij Stad Holland

Bureau D&O vroeg 104 financieel dienstverleners naar hun verwachtingen met betrekking tot het overstapseizoen voor ziektekostenverzekeringen. Van hen adviseert 75% zorgpolissen; van die groep heeft 12% dit jaar het percentage ziektekostenverzekerden zien afnemen en 40% heeft dat aandeel zien stijgen. Ook voor komend jaar verwacht 40% een toename van het aandeel ziektekostenverzekerden in de eigen portefeuille. Bij het adviseren ligt de nadruk op persoonlijk contact: 66% van de ondervraagden werft klanten door 'face to face'-gesprekken en 44% werft klanten via informatie op de website. Eén op de zes intermediairs werft niet actief. Hoewel bij twee op de drie kantoren online een zorgpolis kan worden gesloten, wordt driekwart uiteindelijk middels een persoonlijk gesprek gesloten.

Reageer op dit artikel