nieuws

OOM-zorgpremies 6% omhoog

Cijfers

Nicheverzekeraar OOM verhoogt de ziektekostenpremies van de Global Traveler-verzekering en de Young Global Traveler-verzekering per 1 januari met circa 6%. De maatschappij, die vorig jaar geen premiestijging doorvoerde, noemt hogere (internationale) zorgkosten en meer declaraties de voornaamste redenen.

OOM-zorgpremies 6% omhoog

Omdat de kosten in de Verenigde Staten "explosief" stijgen, gaan de premies van polissen die in dat land dekking bieden met ongeveer 9% omhoog. "Dit percentage geldt ook voor de langlopende Global Traveler-verzekering met de uitgebreide dekking." De premies van de Global Visitor-verzekering, een ziektekostenverzekering voor buitenlanders in Nederland, en de schadeverzekeringen worden niet verhoogd.
OOM is gespecialiseerd in verzekeringen voor Nederlanders die in het buitenland verblijven en buitenlanders die in ons land verblijven en biedt een alternatief voor de basisverzekering. "Wij zijn geen reguliere zorgverzekeraar en staan daardoor buiten de veranderingen in de Nederlandse basisverzekering. Wij veranderen de dekking en het eigen risico niet."

Reageer op dit artikel