nieuws

Ook basispremie VGZ en Univé naar € 108,25

Cijfers

Ook basispremie VGZ en Univé naar € 108,25

Net als Zilveren Kruis en Agis verhogen VGZ en Univé komend jaar de premie voor de natura-basispolis naar € 108,25 per maand. Bij VGZ en Univé betekent de nieuwe premie een verhoging van 2,4%. VGZ is na CZ en Zilveren Kruis de grootste zorgverzekeraar van ons land, gemeten naar premie-inkomen.

Kanttekening is overigens dat de basispremie van € 102,58 die VGZ vorig jaar bekendmaakte, was gebaseerd op een standaard ledenkorting van 3%. Het bedrag dat nu is gecommuniceerd, heeft betrekking op de brutopremie zonder korting. Die bedroeg dit jaar € 105,75.
VGZ voert drie aanvullende verzekeringen: Beperkt, Uitgebreid en Plus. Die worden circa € 1 duurder; de meestgekozen Uitgebreid-polis gaat € 17,95 per maand kosten. Bij de vier totaalpakketten, die zijn afgestemd op verschillende levensfasen, gaat de premei sterker omhoog. "Hier zien we duidelijk dat de schadelast hoger ligt dan bij de reguliere aanvullende verzekeringen." De premie voor het ouderenpakket gaat bijvoorbeeld van € 38,50 naar € 42,50 (+10%). Gemiddeld bedraagt de premiestijging bij de aanvullende verzekeringen 6%. Univé volgt met de premies grotendeels dezelfde lijn als VGZ. Trias, ook een zorglabel uit de Uvit-stal, gaat per 1 januari op in VGZ.
Van de grote verzekeraars moet nu alleen CZ de premies voor 2012 nog bekendmaken.

Reageer op dit artikel