nieuws

Marktaandeel Obvion sterk gegroeid

Cijfers

Obvion heeft het aandeel in de hypotheekmarkt in het derde kwartaal sterk vergroot. De geldgever heeft 3,4 procentpunt gewonnen, wat bijna een verdubbeling betekent. Het marktaandeel staat nu op een kleine 7%, blijkens gegevens van IG&H en het Kadaster.

Marktaandeel Obvion sterk gegroeid

Obvion klimt hierdoor van de 9e naar de 4e positie in de top 10 van hypotheekaanbieders. Ook Argenta en marktleider Rabobank groeien sterk: zij voegen meer dan 2 procentpunten aan het marktaandeel toe. Argenta is nu de elfde geldverstrekker van ons land, meldt IG&H.
ING maakt de sterkste daling door. Het marktaandeel is gedaald naar circa 15,5%; in het tweede kwartaal was dat nog ruim 17,5%. Dat is desalniettemin nog steeds goed voor de 2e plaats. Ook de andere geldgevers uit de ING-stal presteren matig; Nationale-Nederlanden (10e) en WestlandUtrecht (8e) zakken om en nabij het procentpunt in marktaandeel. Stijgers zijn verder Florius (van 7 naar 5), SNS Bank (van 10 naar 7) en Delta Lloyd-funder Amstelhuys (van 11 naar 9); Aegon zakt van 4 naar 6.
De hypotheekproductie is in het derde kwartaal volgens de door IG&H weergegeven Kadaster-cijfers vergeleken met vorig jaar 10% gedaald tot € 15,2 (16,8) mld, vooral door een daling van het aantal oversluitingen.

Reageer op dit artikel