nieuws

De Amersfoortse deelt ‘wildcards’ uit bij zorgpolis

Cijfers

Klanten van De Amersfoortse die zowel een basis- als een aanvullende ziektekostenpolis hebben gesloten, krijgen volgend jaar een zogeheten Wildcard. Daarmee kunnen zij na een ongeval een extra vergoeding van maximaal € 250 krijgen voor kosten die normaal gesproken niet gedekt zijn.

De Amersfoortse deelt ‘wildcards’ uit bij zorgpolis

De Wildcard kan gedurende het jaar eenmaal worden ingezet en geldt niet voor zorg die voortkomt uit een ziekte noch voor declaraties van brillen of lenzen. De premie voor de basispolis (een combinatie van een restitutie- en naturaverzekering) gaat volgend jaar met 2% omhoog naar € 111 (108,95). De Basisverzekering Optimaal (restitutie) gaat € 112,50 (109,95) per maand kosten.
Bij De Friesland komt de premie voor de basisverzekering 3% hoger uit op € 106,90 (103,90) per maand. Energiek, een op vrouwen gericht label van Eno, gaat volgend jaar maandelijks € 101,65 (99,51) in rekening brengen voor de basispolis: 2% meer dan dit jaar. In die premie is de generieke collectiviteitskorting van 5% (via de stichting Vrouw en Energiek) al verrekend.

Reageer op dit artikel