nieuws

Basispremies Ohra en Kiemer 4% hoger

Cijfers

Ohra (risicodrager CZ) heeft de maandpremie voor de restitutiepolis vastgesteld op € 109,69, dat is 3,7% hoger dan dit jaar. Voor de naturapolis Ohra Zorg Compact wordt de premie met 4,7% verhoogd tot € 99,49. Bij Kiemer (De Friesland) betaalt de klant € 103 voor de basisverzekering, 4% meer dan dit jaar.

Basispremies Ohra en Kiemer 4% hoger

Volgens Ohra blijven de vergoedingen vanuit de aanvullende verzekeringen nagenoeg gelijk ondanks de wijzigingen in de basisverzekering. Ohra heeft de aanvullende verzekeringen afgestemd op de behoeftes van zes levensfasen: jongeren, singles, duo's, jonge ouders, gezinnen en vijftigplussers. De goedkoopste aanvullende polis is Ohra Jongeren met € 7,99 en de duurste is Ohra Extra Uitgebreid, die 10% duurder wordt en € 58,29 per maand gaat kosten. Daarnaast zijn er nog aanvullende tandzorgverzekeringen.
Bij Delta Lloyd, die de polissen eveneens onderbrengt bij CZ, gaat de basispremie naar € 111,50 voor de restitutie- en € 99,95 voor de naturavariant. In beide gevallen bedraagt de stijging 4,7%. Een forse premieverhoging wordt doorgevoerd bij de aanvullende verzekering Top: die gaat € 119,95 kosten, 20% meer dan nu.
Kiemer breidt in 2012 voor fysiotherapie, eerstelijnspsychologie en dieetadvisering de dekking uit. De vorig jaar geïntroduceerde zorgverzekeraar won dit jaar het Gouden Schild voor Zorgverzekeraar van het Jaar 2011. Kiemer claimt dat ouders net zo goed verzekerd zijn als hun kinderen met deze polis.

Reageer op dit artikel