nieuws

Basispremie Zorg en Zekerheid stijgt nauwelijks

Cijfers

Zorg en Zekerheid heeft de premie voor de Zorg Zeker Polis voor 2012 vastgesteld op € 108,45. Daarmee wordt de basispolis 50 eurocent duurder. De aanvullende verzekeringen gaan gemiddeld 4,7% meer kosten. “Dit percentage ligt, net als de geringe stijging van de basisverzekering, onder de gemiddelde stijgingen in de markt.”

Basispremie Zorg en Zekerheid stijgt nauwelijks

Volgens de zorgverzekeraar uit het Groene Hart is de premiestijging beperkt gebleven door een evenwichtig beleid met betrekking tot kostenontwikkelingen, zorginkoop en financiële ramingen. Een deel van de vergoedingen die uit de basispolis zijn geschrapt, zoals maagzuurremmers, wordt nu vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. De premies voor de aanvullende polissen variëren van € 10,35 voor de AV Basis tot € 83,95 voor de AV Totaal. De veelgekozen AV Sure gaat € 15,60 per maand kosten.
De premie voor de restitutievariant Zorg Vrij gaat overigens omlaag: die wordt € 109,45 (111,95). "De premie was vorig jaar niet marktconform", zo luidt de verklaring. Van de 400.000 verzekerden hebben er een kleine 6.000 voor Zorg Vrij gekozen.

Reageer op dit artikel