nieuws

Regels voor bijbetaling en eigen risico blijven onduidelijk

Cijfers

Van de zorgverzekerden weet 30% achteraf niet waarom zij moeten bijbetalen voor bepaalde zorg. Ook wordt bij een op de tien een behandeling uitgesteld omdat toestemming van de zorgverzekeraar uitblijft en zegt 7% tot 8% bezoek aan een arts of medicijnen te vermijden of over te slaan vanwege de kosten. Dat concludeert onderzoeksintituut Nivel, dat 7.260 verzekerden ondervroeg.

Regels voor bijbetaling en eigen risico blijven onduidelijk

De gegevens uit het onderzoek, dat jaarlijks wordt gehouden, worden gebruikt om de scores voor kwaliteit en dienstverlening van zorgverzekeraars te publiceren op de website kiesBeter.nl van het RIVM. De verschillen tussen de zorgverzekeraars blijken over het algemeen niet zo groot. PNO Ziektekosten komt ook dit jaar als de beste zorgverzekeraar uit de bus met een 8,6 als rapportcijfer. Een 8,0 of hoger wordt ook gescoord door DVZ Achmea, De Friesland, ONVZ, Pro Life, VvAA, DSW, OZF Achmea, Salland, FBTO, Stad Holland en Zorg en Zekerheid.

Reageer op dit artikel