nieuws

Reaal nu grootste in beleggingspolissen

Cijfers

Interpolis is niet langer de grootste verzekeraar op de markt voor individuele beleggingsverzekeringen. Reaal heeft in 2009 de koppositie overgenomen dankzij het samenvoegen van de portefeuilles van DBV en Zwitserleven. Beleggingspolissen leverden vorig jaar voor € 5,5 (6,2) mld aan premies op; de omzetdaling is volledig te wijten aan de ingezakte verkoop van unit-linkedverzekeringen.

Reaal nu grootste in beleggingspolissen

Dat impliceert dat maar weinig reeds lopende beleggingspolissen worden afgekocht of premievrijgemaakt, ondanks de negatieve publiciteit over deze producten. Reaal heeft met een omzet van € 861 (821) mln bijna 16% van de markt in handen. Interpolis komt met € 790 (971) mln tot 14% en verliest vooral omzet in de markt voor koopsompolissen. Krimpende portefeuilles zijn er ook bij Nationale-Nederlanden (-11%) en Spaarbeleg (-15%).
Reaal onttroont dankzij portefeuille-integraties tevens NN als grootste individuele levensverzekeraar met € 2,6 (1,9) mld premie-omzet. NN moet over 2009 genoegen nemen met € 1,9 (2,3) mld, maar herovert in de collectieve markt wel de koppositie met een premiegroei tot € 2,0 (1,8) mld. Dat gaat ten koste van Delta Lloyd, dat terugzakt naar de vierde plek.
De cijfers zijn terug te vinden in het AM Jaarboek, dat vrijdag verschijnt. 

Reageer op dit artikel