nieuws

PGGM-directeur Dirk Jan Sloots stapt over naar Menzis

Carrière 1474

Vanaf 1 augustus wordt Dirk Jan Sloots de nieuwe Chief Financial & Risk Officer bij Menzis. Sloots werkt momenteel nog als directeur Finance & Control bij pensioenuitvoerder PGGM. Als bestuurslid van zorgverzekeraar Menzis wordt hij onder meer verantwoordelijk voor de strategie en financiële koers van de organisatie. Sloots is de opvolger van Frank Janssen die per 1 juni CEO wordt bij vervoersbedrijf Keolis.

PGGM-directeur Dirk Jan Sloots stapt over naar Menzis

Sloots verwacht bij Menzis bij te kunnen dragen aan maatschappelijk relevante onderwerpen. “Denk daarbij aan het behoud en tegelijkertijd de vernieuwing van ons zorgstelsel vanuit het principe van solidariteit, maar zeker ook aan de uitdaging om zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Menzis is een organisatie die hierin verantwoordelijkheid kan en wil nemen vanuit het belang van haar leden”, aldus Sloots.

Brede oriëntatie

“Hij heeft een brede oriëntatie op verzekeren en op zorg”, zegt RvC-voorzitter Peter van Lieshout in het persbericht over de benoeming. “Tevens toont hij zich een goede gesprekspartner op het gebied van de vraagstukken en ontwikkelingen voor zorgverzekeraars. Zijn ervaringen met financiën, risicomanagement, IT, bedrijfsvoering en executie van strategie binnen de financiële dienstverlening en zorg zijn van grote toegevoegde waarde.” Sloots is sinds 2017 ook lid van de Raad van Toezicht van de Santiz-ziekenhuizen. Die functie zal hij opgeven voor hij in dienst treedt bij Menzis.

Reageer op dit artikel