nieuws

Topvrouw Dorothee van Vredenburch: ‘NN en Delta Lloyd zijn bijna tweelingzusjes als het gaat om diversiteit’

Carrière 2578

Dorothee van Vredenburch is lid van de Management Board van NN Group. Zij is een van de sprekers op am:vrouwen, volgende week ten kantore van Nationale-Nederlanden in Den Haag. Merkt zij een verschil in diversiteitscultuur tussen NN en Delta Lloyd? En wat is haar tip voor jonge vrouwen die de top willen bereiken?

Topvrouw Dorothee van Vredenburch: ‘NN en Delta Lloyd zijn bijna tweelingzusjes als het gaat om diversiteit’

Op 8 maart presenteert am: de meest invloedrijke vrouwen in verzekeringen. Is een topvrouwenlijst belangrijk voor verzekeringsvrouwen?
“Topvrouwen zijn belangrijk voor de verzekeringssector. Voor de organisaties, voor de topvrouwen zelf, maar ook voor nieuwe generaties. Deze lijst, de stimulans en de bijeenkomsten van am: dragen daar aan bij.”

Welke vragen krijg je het vaakst van jonge vrouwen in het bedrijf?
“Jonge vrouwen zijn veel bezig met loopbaankeuzes, net zoals jonge mannen overigens. Welke stappen moet ik zetten om kans te maken op een toppositie? Of welke keuzes moet ik juist niet maken om mijn loopbaan te vertragen of te beperken? Soms zijn ze nog jong en kunnen ze nog breed verkennen. Soms kan het zijn dat een rol in de business net even verstandiger is dan weer een rol in een staffunctie.”

Merk je een verschil in diversiteitcultuur tussen NN en Delta Lloyd?
“Beide organisaties hebben diversiteit hoog op de agenda. Een foto van beide organisaties op het terrein van man/vrouw, leeftijdsopbouw en intern/extern, liet in 2017 zien dat we bijna tweelingzusjes zijn. We kennen ook dezelfde uitdagingen qua diversiteit in de talent pijplijn.”

Vind je dat de ‘nieuwe’ organisatie genoeg aandacht besteedt aan diversiteit bij de benoemingen?
“We hebben als eerste gekeken naar capaciteit, en toen pas naar diversiteit. Dat deden we vanuit man/vrouw perspectief, maar ook vanuit de achtergronden van beide bedrijven. We hebben daardoor overigens absoluut niet hoeven inboeten op talent. Dus dat is een mooie constatering!”

Wat is je beste tip aan jonge vrouwen om de top te bereiken?
“Daag je zelf en anderen uit. Gebruik je kracht, je energie en talenten in zaken waar je goed in bent of goed in kunt worden. Verken die, doe nieuwe dingen, zonder dat je de illusie hebt dat je een loopbaan van meer dan 40 jaar helemaal kunt controleren en kunt plannen. Omarm de cadans van je loopbaan.”

Meer horen? Kom naar am:vrouwen. Er zijn nog een paar plaatsen.

Reageer op dit artikel