nieuws

SEH speelt in op startende adviseur en introduceert opleiding

Carrière 839

Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) start in november van dit jaar met een vierdaagse opleiding Integraal Adviseren speciaal voor de startende adviseur. In samenwerking met opleidingsinstituut Dukers & Baelemans worden financieel adviseurs met een Wft-diploma Adviseur Hypothecair krediet gedurende een jaar lang begeleid. SEH meldt dat zij het belangrijk vinden dat startende adviseurs zich in relatief korte tijd kunnen verdiepen en verbreden.

SEH speelt in op startende adviseur en introduceert opleiding

SEH-directeur Bart de Nie: “Het Wft-diploma wordt gezien als het startbewijs tot het vak van financieel adviseur. SEH vindt het belangrijk dat adviseurs die nieuw zijn in de branche of nog geen advieservaring op hebben gedaan, zich in relatief korte tijd kunnen verdiepen en verbreden tot een deskundig en vaardige financieel adviseur.”

Vaardigheden

De vierdaagse SEH-opleiding Integraal Adviseren start met twee trainingsdagen waarin vaardigheden en het adviesproces centraal staan. Na deze twee dagen zal de Erkend Financieel Adviseur in opleiding gedurende een jaar klanten adviseren over complexe producten en ontvangt diverse opdrachten. Het opleidingsjaar wordt afgesloten met een tweedaagse training waarin inkomensrisico’s verder worden uitgediept. Na het succesvol afronden van een assessment wordt de kandidaat als Erkend Financieel Adviseur in het register opgenomen. Bij de SEH zijn 9.000 Erkend adviseurs aangesloten. Wanneer de kandidaat in het register is opgenomen kan hij/zij er eventueel ook voor de titel Erkend Hypotheekadviseur kiezen. Het bestuur erkende eerder dit jaar dat de naam Erkend Hypotheek Adviseur “in sommige gevallen” beter aansluit bij de huidige markt en de vraag van klanten.

 

Reageer op dit artikel