nieuws

Young Insurance bezoekt SCOR, AXA, Gras Savoye (Willis) in Parijs

Carrière 1503

Op 7, 8 en 9 september 2017 was Young InSurance in Parijs met een groep van 32 jonge verzekeraars, schade-experts, verzekeringsmakelaars en advocaten om daar kennis te maken met elkaar en met de Franse verzekeringsmarkt. Young InSurance is een netwerkgroep voor ‘jongeren’ in de verzekeringsbranche en telt in Nederland ongeveer 2.000 leden.

Young Insurance bezoekt SCOR, AXA, Gras Savoye (Willis) in Parijs

De reis werd georganiseerd door Sjanil Bansraj (Markel), Peter van Huizen (Dirkzwager advocaten) en Kees Heijboer (Cunningham Lindsey).

Herverzekeraar SCOR

In Parijs werd onder meer een bezoek gebracht aan de Franse herverzekeraar SCOR, waar de groep een inhoudelijk programma te wachten stond over SCOR zelf en over herverzekeren in het algemeen. Dit programma werd afgetrapt door de heer Pierotti van FFA (het ‘Franse Verbond van Verzekeraars’).

Na dit inhoudelijke programma bood SCOR een borrel en een diner aan op hun dakterras, op een steenworp afstand van de Arc de Triomphe. Op het terras troffen we niet alleen ‘young professionals’ van SCOR, maar ook leden van de ‘Franse Young Insurance’: L’Union des jeunes Assureurs et Réassureurs Français (UJARF).

Franse verzekeringsmarkt

Op vrijdag was de groep welkom bij AXA Corporate Solutions en de Franse verzekeringsmakelaar Gras Savoye (onderdeel van Willis Towers Watson). Daar gaven verschillende sprekers hun visie op de Franse verzekeringsmarkt en de rol van AXA en Gras Savoye. Tussendoor was er een lunch tijdens een open bus tour door Parijs. Ook tijdens het avondprogramma was de sfeer uitstekend.

Young Insurance dankt alle sponsors die deze geslaagde reis mogelijk hebben gemaakt. Dat zijn: HDI, Dirkzwager advocaten, Chubb, Cunningham Lindsey, Markel, Lengkeek, Willis, Van Niekerk, Amlin en Surveylinq.

Auteur: Peter van Huizen, Dirkzwager advocaten

Dit is een partnerbijdrage van de Young Insurance. Bekijk hier een volledig overzicht van partnerberichten van Young Insurance

Reageer op dit artikel