nieuws

Stef Bank: ‘Ik ben erg tevreden over mijn keuze voor het groot zakelijke segment’

Carrière 1326

Stef Bank: ‘Ik ben erg tevreden over mijn keuze voor het groot zakelijke segment’

In am:magazine staat iedere maand een talent uit de branche in de schijnwerpers. In mei was dit Stef Bank (26) die werkt als Broker Property bij verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Marsh. Bank gaat in de zomer meedraaien bij Bowring Marsh in Londen om verdere ervaringen op te doen met complexe risico’s.

Hoe ben je in de branche terechtgekomen?
“Tijdens mijn studie International Economics and Business aan de Universiteit Utrecht heb ik me breed georiënteerd op de arbeidsmarkt via verschillende inhousedagen en workshops van bedrijven en de (semi)publieke sector. Tijdens een van deze carrière evenementen kwam ik in aanraking met de VNAB (Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs, red). Zij gaven in 2012 in Utrecht een workshop over de verschillende aspecten van de co-assurantie en de (groot zakelijke) verzekeringsmarkt. Deze workshop heeft mijn interesse in de sector gewekt, met als resultaat dat ik, na 3 maanden stage bij Concordia de Keizer, in januari 2014 ben begonnen bij Marsh in Rotterdam.”

Wat was jouw idee van de verzekeringsbranche voor je begon?
“De verzekeringssector is dusdanig breed dat het vanaf de collegebanken onmogelijk is je er iets concreets bij voor te stellen. Het beeld wat ik had, was geschetst door Delta Lloyd, Achmea en de VNAB en zij schepten allemaal andere verwachtingen. Dit is ook logisch, gezien de splitsing tussen de schade- en leven-tak en de uiteenlopende mogelijkheden die men starters biedt. Het beeld wat de VNAB schetste, sprak mij het meeste aan; een groot zakelijke verzekeringsmarkt waarbij grote en complexe risico’s worden behandeld en waar verzekeraars co-assurantie gebruiken als wijze van risicospreiding voor hun portefeuille.”

Hoe bevalt het werk in de branche?
“Het bevalt mij zeer goed. Ik ben erg tevreden over mijn uiteindelijke keuze voor het groot zakelijke segment, met name door de co-assurantie. Als broker sta je middenin de markt en vertegenwoordig je de belangen van je klanten richting de verzekeringsmarkt. Aan de andere kant heb je een breed netwerk met de in de markt opererende verzekeraars en werk je intensief met hen samen. Zo besef je ook dat het geven en nemen is voor een ideale samenwerking op de lange termijn, iets waar je klant ook het meest aan heeft.”

Wat doe je nu bij Marsh?
“Ik ben verantwoordelijk voor de plaatsing van een breed scala aan zaak- en bedrijfsschade risico’s in de co-assurantiemarkt. Hierbij focus ik me op een hoge diversiteit aan (inter)nationale klanten. Voor deze klanten behartig ik de belangen richting de verzekeringsmarkt en zoek ik de beste oplossingen om bedrijfsstagnatie door schade te voorkomen. Denk hierbij aan materiële schade en bedrijfsschade die klanten kunnen oplopen door bijvoorbeeld een brand of waterschade. De risico’s zijn echter per klant zó verschillend dat je steeds op zoek bent naar nieuwe, passende verzekeringsmogelijkheden die het werk afwisselend maken.”

Wat brengt de toekomst?
“Kortgeleden heb ik de Cobra Young Professional Award in ontvangst mogen nemen. Deze award geeft me stimulans om me verder te verdiepen in de co-assurantiemarkt. Marsh biedt mij de mogelijkheid me op verschillende vlakken verder te ontwikkelen. Zo mag ik deze zomer meedraaien bij Bowring Marsh in Londen om verdere ervaringen op te doen met complexe risico’s die door hen in de internationale verzekeringsmarkt geplaatst worden. Hiermee krijg ik de mogelijkheid om een bredere basis te leggen om in de toekomst nog afwisselendere en interessantere dossiers te behandelen.”

Bekijk hier de PDF van het interview.

Reageer op dit artikel