nieuws

McKinsey: Automatisering kan kwart van de banen doen verdwijnen

Carrière

McKinsey: Automatisering kan kwart van de banen doen verdwijnen

Door automatisering in de verzekeringsbranche zou in de komende tien jaar zomaar een kwart van de fte’s in de wereldwijde branche kunnen verdwijnen. Dat stelt McKinsey&Company in een publicatie.

De consultants voorspellen een radicale verandering in dit tijdperk van automatisering, waar de verzekeringsindustrie zeer gevoelig voor zal zijn. Dat is overigens goed nieuws voor werknemers met digitale kennis: “Verzekeringsactiviteiten worden steeds beter te automatiseren en de noodzaak om werknemers met digitale expertise aan te trekken en te behouden wordt van steeds groter belang.”

Maar een heleboel werknemers zullen door de automatisering overbodig worden, voorspelt McKinsey. Zo zou 45% van alle werkactiviteit in de Verenigde Staten nu al geautomatiseerd kunnen worden. De consultants keken voor hun publicatie naar twintig functies, met een focus op West-Europese verzekeraars en kwamen tot de conclusie dat de komende tien jaar zomaar eens 25% van de banen zouden kunnen verdwijnen.

De grootste banenverliezen zullen worden geleden op de administratieve afdeling en de dagelijkse bedrijfsvoering. Ook de IT-afdeling zal iets krimpen, maar de afdeling sales, marketing en productontwikkeling zal weinig banen verliezen, verwacht McKinsey.

 

Reageer op dit artikel