Intermediairs bespreken overnamegeweld in nieuwe AMacademy

Intermediairs bespreken overnamegeweld in nieuwe AMacademy

De consolidatie in het intermediair houdt aan. Bijna 1 op 5 intermediairs wil zijn kantoor of portefeuille in de komende vijf jaar verkopen, zo blijkt uit recent onderzoek van VKG en Fred de Jong. Maar een overname blijft een complex proces, waar een heleboel zaken bij komen kijken. Tijdens de AMacademy Intermediair & Overnames van donderdag 16 september wordt hier aandacht aan besteed en geven deskundigen antwoord op allerlei relevante vragen.

De huidige overnamemarkt beweegt intermediairs ertoe om anders naar hun bedrijf te kijken dat kan vragen oproepen: Verkoop je de zaak wel of niet? En zo ja, hoe bereid je deze daar het beste op voor? Waar letten de overnemende partijen op? En wat als je in het bedrijf werkzaam wilt blijven na de overname? Tijdens de AMacademy Intermediair & Overnames komen verschillende deskundigen aan het woord die antwoord zullen geven op deze en andere relevante vragen.

Tips bij verkoop

Zo gaan bestuurder Marco Gregoor (Heilbron Groep) en ceo Jorg Roodbeen (Klap) met elkaar in gesprek over de huidige overnamemarkt. Daarnaast verklappen ze wat ze zoeken in over te nemen kantoren en geven ze advies aan intermediairs die willen verkopen. Marcel Hardeman, directeur Bodel Academie, verkocht zelf zijn advieskantoor en helpt nu andere intermediairs om het beste uit hun bedrijf te halen. Hij zei onlangs nog tegen AMweb dat dit coachingstraject steeds vaker tot verkoop leidt.

Ideale voorbereiding en tegenwicht

Jan Peter Bouter van Confidentia benadrukt vanuit zijn ervaring als portefeuillemakelaar waarom het voor verkopers belangrijk is om zich goed voor te bereiden en legt uit hoe de ideale voorbereiding eruit ziet. En tot slot zal CVB-directeur Marcel van Loon juist vertellen hoe hij tegenwicht biedt aan opkopers. Kortom, een informatieve en inspirerende middag waarbij deelnemers aan het event uitgebreid de mogelijkheid krijgen om vragen aan de sprekers te stellen.

Voor wie?

De AMacademy Intermediair & Overnames is onder meer interessant voor intermediairs die bezig zijn met de consolidatieslag in de sector, nadenken over de toekomst van hun bedrijf en het potentieel daarvan.

Redactie

Redactie