nieuws

Ondernemersvertrouwen neemt toe

Branche 381

Nederlandse ondernemers zijn in het tweede kwartaal optimistischer geworden dan in de periode ervoor. Wel dempte een tekort aan arbeidskrachten de groei van het vertrouwen.

Ondernemersvertrouwen neemt toe

Optimisme

Het vertrouwen kwam in de meetperiode uit op 12, een stijging van 1,4 punten ten opzichte van de eerste periode van dit jaar. De toename komt na twee kwartalen waarin het vertrouwen afnam. Ieder cijfer boven de nul wijst op optimisme, daaronder op negatieve verwachtingen.

Personeelstekort

Ondernemers in de bouw blijven het meeste vertrouwen hebben, al was er wel een afname omdat in die sector het personeelstekort nijpender wordt. In de informatie en communicatie, detailhandel, vervoer en opslag en de verhuur van onroerend goed waren stevige toenames te zien van het vertrouwen. Ook ondernemers in de industrie werden iets positiever. In de autohandel en -reparatie en de delfstoffenwinning zijn ondernemers door de bank genomen negatief.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.