nieuws

‘NN bereidt bod voor op Spaanse verzekeraar Caser’

Branche 2324

Nationale-Nederlanden is in de markt voor de Spaanse verzekeraar Caser Seguros. Het zou adviseur Arcano in de arm hebben genomen om een bod voor te bereiden, meldt het Spaanse zakenblad Expansión. Caser zou een geschatte waarde hebben van ongeveer 1 miljard dollar en had vorig jaar een premievolume van 1,5 miljard. Volgens het blad zijn er meer kapers op de kust, de Spaanse verzekeraar Mapfre heeft al bevestigd een meerderheidsbelang te willen kopen.

‘NN bereidt bod voor op Spaanse verzekeraar Caser’

Behalve Mapfre is er ook buitenlandse interesse. Het Zwitserse Helvetia en de Britse investeerder Anacap zouden ook in de markt zijn. De Franse verzekeraar Covéa heeft al een belang van 20 procent in Caser. Nationale-Nederlanden heeft tegenover persbureau Bloomberg aangegeven niet te reageren op geruchten in de markt.

Madrid

Caser Seguros werd opgericht in 1942 en is een brede verzekeraar voor de particuliere en zakelijke markt. Op dit moment werken er verspreid over 40 kantoren meer dan 1.600 werknemers, het hoofdkantoor is gevestigd in Madrid. Caser heeft naar eigen zeggen 2,3 miljoen klanten in de portefeuille.

Reageer op dit artikel