nieuws

Marcel Zuidam wordt CEO Nationale-Nederlanden Bank

Branche 2062

NN Group heeft Marcel Zuidam (48) benoemd als CEO van Nationale-Nederlanden Bank (NN Bank). Hij is bij de bank op dit moment werkzaam als Chief Transition Officer.

Marcel Zuidam wordt CEO Nationale-Nederlanden Bank

Zuidam volgt per 15 maart 2019 Erik Muetstege (58) op, die op dat moment start als directeur Customer & Commerce Nationale-Nederlanden. Beiden maken deel uit van het managementteam van CEO Nationale-Nederlanden David Knibbe.

Integratie NN en Delta Lloyd

Sinds de overname van Delta Lloyd door NN Group in 2017 maakt Zuidam als Chief Transition Officer deel uit van de directie van Nationale-Nederlanden Bank. In deze rol heeft hij de integratie geleid van NN – en Delta Lloyd Bank. Van 2015 tot de overname was Zuidam CEO van Delta Lloyd Bank. Hiervoor was hij werkzaam als CEO van Quion Groep en heeft hij bij ABN AMRO diverse management functies vervuld.

Erik Muetstege wordt als directeur Customer & Commerce verantwoordelijk voor de klantstrategie en digitale marktbewerking in Nederland. Daarnaast is hij eindverantwoordelijk voor NN Business Partners en Zicht Adviseurs. Muetstege was vanaf de oprichting in 2011 CEO van Nationale-Nederlanden Bank. Hiervoor was hij CEO NN Particulieren en van 1991 tot 2010 was Muetstege in diverse functies werkzaam bij ING en de Postbank.

Reageer op dit artikel