nieuws

‘Verkoop Vivat start in januari’

Branche 7561

Het zal niet heel lang meer duren voor de nieuwe eigenaar van verzekeraar Vivat bekend is. Anonieme bronnen vertelden de Telegraaf dat half januari het verkooptraject zal beginnen met het versturen van een informatiememorandum aan potentiële kopers. De Amstelveense verzekeraar heeft volgens de krant in december al een ‘dataroom’ ingericht, waar potentiële kopers boekenonderzoek kunnen doen.

‘Verkoop Vivat start in januari’

Uit de gesprekken met de bronnen concludeert de Telegraaf ook dat niet bestuursvoorzitter Ron van Oijen, maar Chief Transformation Officer Charlene (Xiao Wei) Wu fungeert als de ‘spin in het web’ bij de verkoop. De van Anbang afkomstige topvrouw zou het aanspreekpunt zijn voor het Chinese moederbedrijf, de betrokken toezichthouders en de adviseurs van JP Morgan, de zakenbank die de verkoop van Vivat begeleidt. Wu stond vorig jaar op plaats 8 in de lijst van meest invloedrijke vrouwen in de verzekeringswereld die am: jaarlijks publiceert.

Huwelijkspartners

Het lijstje met potentiële overnamekandidaten is flink gegroeid sinds bekend werd dat Vivat in de etalage staat. ASR manifesteert zich als een van de belangrijkste huwelijkspartners, maar ook Allianz en Aegon sluiten een overname niet uit. De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re werd door persbureau Bloomberg gelinkt aan Vivat en ook vanuit exotischer oorden is er interesse getoond door de investeringsmaatschappij Athora.

Achmea heeft uitgesloten dat het zich zal mengen in de overnamestrijd. Nationale-Nederlanden wordt door experts evenmin genoemd omdat het nog volop bezig is met de integratie van de Delta Lloyd-onderdelen.

Reageer op dit artikel