nieuws

Nul animo bij stakeholders: Barão schrapt bijeenkomst provisietransparantie

Branche 1263

De discussiebijeenkomst over provisietransparantie op 21 januari in Nieuwspoort gaat niet door. Makelaar in assurantieportefeuilles Cisco Barão wilde daar samen met het intermediair in discussie gaan met de belanghebbende partijen, maar die hebben geen interesse getoond. Volgens Barão hebben de hoofdrolspelers hun standpunt inmiddels bepaald en staan ze niet meer open voor een constructieve dialoog.

Nul animo bij stakeholders: Barão schrapt bijeenkomst provisietransparantie

Barão merkte dat er vanuit de adviesbranche veel interesse was om middenin politiek Den Haag van gedachten te wisselen. Hij wilde zo een bijdrage leveren aan een discussie die voor zijn gevoel ‘niet met open vizier gevoerd wordt.’  Van de minister, de vaste Kamercommissie Financiën, de AFM, het Verbond en de belangenorganisaties kreeg hij echter niets dan afwijzingen.

‘Standpunten bekend’

Het Verbond zegt in een reactie geen behoefte te hebben om deel te nemen aan de bijeenkomst. “De discussie over actieve transparantie is uitgebreid gevoerd. Alle standpunten en argumenten zijn reeds bekend. We wachten op de brief van minister Hoekstra. Daarna is de politiek aan zet”, aldus een woordvoerder van de branchevereniging.

Reageer op dit artikel