nieuws

Am: lanceert databank Kifid-uitspraken met juridische duiding

Branche 1506

Op de am:dag in Rotterdam lanceerde am: dinsdag de nieuwe am:kifid-uitsprakenbank. Deze doorzoekbare database bevat uitspraken van de Geschillencommissie en de Commissie van Beroep die zijn voorzien van commentaar van verzekeringsadvocaten. De databank wordt wekelijks aangevuld met nieuwe Kifid-uitspraken.

Am: lanceert databank Kifid-uitspraken met juridische duiding

Voor de am:kifid-uitsprakenbank werkt am: samen met Coen Fledderus van Polis Advocaten, Luc Tacx van Sumrin Advocaten en met het kantoor V&A-advocaten. Zij voorzien wekelijks enkele Kifid-uitspraken die op am:web zijn gepubliceerd van een juridische toelichting. Dat kan een duiding zijn van het vonnis, of een praktijkles die eruit getrokken kan worden.

Uitspraken doorzoeken

Op dit moment bevat de database uitspraken uit 2017 en 2018 en hij blijft vanaf nu wekelijks groeien. De uitspraken zijn eenvoudig te doorzoeken op onder andere adviesterrein (hypotheken, schade, beleggingsverzekeringen, pensioen, orv), dienstverlener (bank, verzekeraar, advieskantoor, beleggingsinstelling) en onderwerp (zorgplicht, beloning, polisgeschil, fraude, rente). Bij elk artikel staat een overzicht van gerelateerde Kifid-zaken en via een link kan de hele uitspraak van de Geschillencommissie worden gedownload.

Reageer op dit artikel