nieuws

Femke Bakker maakt carrièresprong binnen Ansvar en Turien

Branche 2027

Femke Bakker is deze maand als financieel directeur toegetreden tot de directie van Ansvar Verzekeringsmaatschappij en Turien & Co. De gewezen registeraccountant was als sinds 2010 in dienst van Turien & Co. Assuradeuren.

Femke Bakker maakt carrièresprong binnen Ansvar en Turien

Bakker (1977, foto) werkte als registeraccountant 10 jaar bij Deloitte. De afgelopen 8 jaar werkte ze als manager bij Turien & Co. Assuradeuren, aanvankelijk om de afdeling Internal Audit op te zetten en later om de Control afdeling vorm te geven. Het afgelopen jaar was Bakker verantwoordelijk voor de de run-off van het zorgverzekeringsbedrijf.

Duurzame segment

Daarnaast was zij ook lange tijd verbonden aan Ansvar, de schadeverzekeraar uit Amsterdam die zich richt op het duurzame segment. Bij Ansvar was ze tot eind vorig jaar lid van de raad van  commissarissen, waardoor ze  bekend werd  met de bestuurlijke processen en met de formele vereisten die aan een verzekeraar gesteld worden.

Wederkerige 1820

Ansvar, oorspronkelijk een dochter van een gelijknamige Zweedse verzekeraar, en Turien & Co. maken sinds 2006 deel uit van dezelfde holding.  Naast AnsvarIdéa Verzekeringen wordt ook het label van Wederkerige 1820 gevoerd.

Reageer op dit artikel