nieuws

Minder faillissementen, branche raakt tweede plaats kwijt

Branche 743

De afgelopen maanden stond de financiële sector steevast op plek twee achter de ‘handel’ bij de telling van het aantal faillissementen door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorige maand werd de sector, waartoe het CBS ook het intermediair rekent, voorbijgestreefd door ‘specialistische zakelijke diensten’. 

Minder faillissementen, branche raakt tweede plaats kwijt

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is  vorige maand iets toegenomen. In juli gingen er -gecorrigeerd voor zittingsdagen- 252 bedrijven failliet, 3 meer dan in juni.

Meeste bedrijven

Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 59. Dit is niet geheel onlogisch omdat dit een van de bedrijfstakken met de meeste bedrijven is. Relatief gezien werden er in juli juist de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

Tweede plek kwijt

Met 35 faillissementen staat de sector ‘specialistische zakelijke diensten’ nu op een tweede plaats. Daarmee lost het de financiële sector af die maanden achtereen de tweede plek bezette. Gingen er dit voorjaar nog steevast zo’n 40 bedrijven in de branche maandelijks bankroet, vorige maand waren dat er 34.

 

Reageer op dit artikel