nieuws

Mees & Zoonen verder als Victor

Branche 1050

Volmachtbedrijf Mees & Zoonen -sinds  1720- gaat na de zomer verder onder de naam Victor. De  naamswijziging vloeit voort uit het besluit van de Amerikaanse eigenaar Schinnerer Group, onderdeel van Marsh & McLennan, om de krachten  te bundelen. De groep is met een onderschreven premie van meer dan $ 1 mrd naar eigen zeggen het grootste volmachtbedrijf ter wereld.

Mees & Zoonen verder als Victor

De naam Victor verwijst naar de officiële naam van het Amerikaanse volmachtbedrijf: Victor O. Schinnerer & Company. Alle Schinnerer bedrijven in Amerika, op Bermuda, Encon in Canada, Bluefin Underwriting in het Verenigd Koninkrijk en Mees & Zoonen in Italië en Nederland zullen binnen een jaar onder de naam Victor gaan werken. Twee recente Amerikaanse aankopen, ICAT en Dovetail Insurance, zullen ook deel gaan uitmaken van het wereldwijde netwerk van Victor, maar behouden hun huidige naam.

‘Innovatieve verzekeringsproducten’

“Door onze bedrijven te verenigen onder een wereldwijd merk en door capaciteiten op het gebied van analyse, acceptatie en technologie te combineren, zullen we onze klanten over de hele wereld sneller innovatieve verzekeringsproducten en -diensten kunnen aanbieden”, zo stelde Victor CEO Christopher Schaper eerder deze maand bij aankondiging van de rebranding.

Verzekering voor Teslarijders

In Nederland huist Mees & Zoonen, als zusterbedrijf van assurantiemakelaar Marsh, sinds jaar en dag in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Het bedrijf opereert als gevolmachtigd agent en werkt daarbij samen verschillende tussenpersonen. Mees & Zoonen ontwikkelde samen met  Marsh in opdracht van  autofabrikant Tesla een speciale verzekering voor Teslarijders: Insuremytesla.

Reageer op dit artikel