nieuws

Online verzekeraar Lemonade beticht concurrent van plagiaat

Branche 975

Lemonade, als start-up, insurtechbedrijf en AI-gedreven verzekeraar helemaal van deze tijd, begint last te krijgen van concurrentie. Zo heeft de Amerikaanse trendsetter navolging gekregen van ONE Insurance. Die heeft inmiddels een dagvaarding aan de broek van Lemonade: ONE zou plagiaat hebben gepleegd.

Online verzekeraar Lemonade beticht concurrent van plagiaat

Lemonade is nog geen twee jaar actief, maar is al een gevestigde naam in de verzekeringsindustrie. Verzekerden leggen een bedrag in en wat na kosten en schade overblijft, gaat naar een goed doel. Ruim een kwart van de claims wordt volledig afgehandeld door claimrobot Jim, die er gemiddeld 3 seconden voor nodig heeft.

Site gekopieerd

Nu is er concurrentie gekomen van de Zwitserse wefox-groep, die ONE in de markt heeft gezet. Begin dit jaar is de online verzekeraar van start gegaan in Duitsland. Lemonade beticht de concurrent van inbreuk op copyright, contractbreuk en het schenden van de wetgeving op het gebied van computerfraude. De server zou misbruikt zijn om inhoud van de website te kopiëren. Via de hack zouden met gebruikmaking van nepaccounts en -adressen vervalste Lemonade-polissen zijn gemaakt en fictieve claims zijn ingediend. “Ze hebben ons systematisch geanalyseerd en apps, websites en producten gemaakt die kopieën zijn van Lemonade”, luidt de beschuldiging. Herhaalde verzoeken om geen inbreuk te maken op de servers hadden geen effect. “Wij houden ons strikt aan wettelijke en ethische standaarden. Wij roepen anderen op om dat ook te doen.”

Reageer op dit artikel