nieuws

Frankrijk wordt wereldkampioen voetbal, volgens Lloyd’s

Branche 950

Een tip voor degenen die nog een gokje willen wagen in een WK-pool: Frankrijk pakt komende maand in Rusland de wereldtitel voetbal. Dat is de voorspelling van Lloyd’s of London op basis van de verzekerbare waarde van de teams. Die heeft mogelijk weinig relatie met daadwerkelijke resultaten, maar vier jaar terug keek Lloyd’s ook in de glazen bol en wees toen Duitsland terecht als latere winnaar aan.

Frankrijk wordt wereldkampioen voetbal, volgens Lloyd’s

Op het WK staat straks voor ruim 13 miljard pond aan verzekerbaar spelersmateriaal op de grasmat, berekende Lloyd’s. Dat keek vier jaar terug al naar de verzekerbare waarde om de voetbalkracht van teams in te schatten. De basis van de rekensom is het salaris van de voetballers van alle 32 deelnemende teams. Frankrijk (1,4 miljoen pond), Engeland en Brazilië hebben de duurste teams in termen van verzekerbare waarde.

Aan de hand van het speelschema komt Lloyd’s tot een finale tussen Frankrijk en Duitsland. Als we de voorspelling moeten geloven, draaien de halve finales al uit op een puur Europese aangelegenheid met Engeland en Spanje als de nummers 3 en 4. Kwartfinaleplaatsen zijn weggelegd voor Argentinië, België, Brazilië en Portugal. Gokgigant Ladbrokes zet Lloyd’s-favoriet Frankrijk op 3. Daar voeren Brazilië en Duitsland de lijst aan.

Sterkste en zwakste poules

Lloyd’s bekeek ook wat de sterkste poule is op basis van verzekeringswaarde. Dat is de groep met Engeland, België, Tunesië en Panama, samen goed voor 2,2 miljard pond. Groep A (Uruguay, Rusland, Egypte en Saudi-Arabië) is de zwakste groep met krap 800 miljoen pond aan waarde. Aanvallers zijn het meest waard, met een verzekerbare waarde van gemiddeld 19 miljoen pond per stel benen.
Gedurende het toernooi blijft Lloyd’s de voorspelling bijstellen aan de hand van de resultaten. Leuk detail: vier jaar terug werd een finale Duitsland-Spanje voorzien, met Nederland als nummer 8. Die voorspelling moest al snel worden aangepast.

Bron: Insurance Post

Reageer op dit artikel