nieuws

Willis Towers Watson mag als eerste buitenlandse makelaar volledig Chinese markt op

Branche 709

Intermediairbedrijf Willis Towers Watson heeft een vergunning bemachtigd voor alle verzekeringsactiviteiten in China. Daarmee is het Britse bedrijf de eerste buitenlandse makelaar die volledig op de Chinese markt mag opereren.

Willis Towers Watson mag als eerste buitenlandse makelaar volledig Chinese markt op

Dat meldt het Aziatische nieuwsmedium Asia Insurance Review. Volgens de site heeft de Chinese Banking Insurance Regulatory Commission (CBIRC) Willis Insurance Brokers goedgekeurd als de eerste buitenlandse makelaar die alle verzekeringsactiviteiten in het land mag afhandelen. De vergunning past binnen de lijn van president Xi Jinping. Die heeft aangekondigd de financiële markten in China verder te openen voor buitenlandse partijen.

Groeimogelijkheden

Willis Towers Watson is al bijna 25 jaar actief in China. Het was een van de eerste internationale verzekeringsmakelaars in de Aziatische wereldmacht. “Deze aankondiging is een erkenning van onze reputatie en relaties, niet alleen in China, maar over de hele wereld. De uitgebreide licentie vertegenwoordigt een belangrijke vertrouwensstemming door het CBIRC in Willis Towers Watson, onze capaciteiten en onze expertise”, tekende Asia Insurance Review op uit de mond van Scott Burnett, Head of Asia.

Het bedrijf zegt veel groeimogelijkheden te zien in China. Willis Towers Watson helpt onder andere Chinese verzekeraars bij productinnovatie. De nieuwe licentie maakt het volgens de intermediair mogelijk meer diensten op het gebied van risicomanagement aan te bieden.

Reageer op dit artikel