nieuws

HuninkDorgelo breidt uit met BuroPost

Branche 1064

HuninkDorgelo breidt uit met BuroPost

Het Apeldoornse intermediairbedrijf HuninkDorgelo heeft plaatsgenoot BuroPost overgenomen. Beide bedrijven gaan samen verder onder de naam van HuninkDorgelo.

Met de overname groeit het bedrijf naar 30 medewerkers “en een omzet waarmee onze onafhankelijke organisatie zijn entree maakt in de top 100 van grote financiële advieskantoren in Nederland”. Sinds 1 mei werken alle medewerkers op de vestiging van HuninkDorgelo aan de Jachtlaan in Apeldoorn. Alle Post-medewerkers zijn overgegaan naar HuninkDorgelo, zegt directeur Edgar van Silfhout. “Gezamenlijk komen we uit op een omzet van € 3,3 mln.” Volgens hem zijn beide bedrijven complementair aan elkaar. “Post is meer gericht op advies over collectief pensioen en inkomensverzekeringen en wij zijn meer een verzekeringskantoor.”

Uitbreiden in de regio

HuninkDorgelo stond tien jaar geleden nog bij de grootste 130 intermediairbedrijven van Nederland, maar zag in de jaren daarna de omzet gestaag dalen tot onder de € 2 mln. De afgelopen jaren is echter weer autonome groei geboekt, zegt Van Silfhout. “En we hebben de winstgevendheid kunnen verbeteren. Daardoor kunnen we naar overnames kijken. Maar we doen één stap tegelijk. We zijn nu niet met andere partijen in gesprek. Ons doel is wel om de komende jaren in de regio onze vleugels uit te slaan.”

Reageer op dit artikel