nieuws

Branche koerst met wielercracks van weleer

Branche 706

Branche koerst met wielercracks van weleer

Sportieve branchegenoten kunnen op 1 juni de strijd aanbinden met wielercracks van weleer tijdens de jaarlijkse Insurance Cycle Tour. Onder andere voormalig topsprinter Matthieu Hermans stapt die dag op de pedalen om te koersen met verzekeringsmensen en zijn ‘oorlogsverhalen’ met hen te delen. Het evenement viert haar eerste lustrum.

Allicht gaat de gemiddelde adviseur sneller de bescheiden Nederlandse heuvels over dan Kenny van Hummel, ook actief tijdens de branchekoers. Hij werd door het Franse sportblad L’Equipe uitgeroepen tot ‘slechtste klimmer ooit’ en droeg tijdens de Tour de France van 2009 met verve de rode lantaarn. Behalve Van Hummel en Hermans zijn ook oud Nederlands kampioen Maarten den Bakker en Bart Voskamp present. De laatste won meerdere keren een etappe in de Tour.

Opbrengst naar goed doel

De opbrengst van de Insurance Cycle Tour gaat naar HandicapNL dat in september honderden ouders en verzorgers van kinderen met een beperking een verwenpakket gaat overhandigen.

Wielerliefhebbers in de branche kunnen zich nog tot 23 mei 17.00 uur hier inschrijven.

Reageer op dit artikel